Vi är glada över att välkomna Jonas Elghagen som ny konsult hos Fiskvårdsteknik. Jonas har en utbildning inom fiske och fiskevård i bagaget och mångårig erfarenhet av området genom att  drivit egen firma inriktad på fiskevård, då främst ål och ålyngel. 

Jag växte upp i Örkelljunga i de nordvästra delarna av Skåne. Fiske var naturligt då mitt barndomshem ligger nära både sjöar och vattendrag. Intresset för djur och natur har alltid varit en del av mitt liv och som 10-åring tog jag inträde till mina föräldrars garage där jag stolt visade upp infångade ormar, gnagare och fisk.

Under 2009-2010 gick jag  en KY-utbildning i Värmland med fiske och fiskevård som inriktning. Genom utbildningen gjorde jag praktik för Karlstads universitet och kände verkligen att jag hade hittat rätt yrkesväg. Mellan åren 2013-2022 drev jag en enskild firma vid namn Elghagen fiskevård. Genom mitt företag utförde jag arbeten bl.a. med universitet, kommuner och kraftverksindustrin. Arbeten var då främst inriktade på ål och ålyngel. Det senaste åren, innan jag tog anställning på Fiskevårdsteknik, arbetade jag under fyra år som konsult åt ett amerikanskt fiskpassageföretag vid namn Whooshh innovations.  Tiden som konsult åt ett utländskt bolag var både lärorikt och intressant.

Det är mycket glädjande, att just i dessa tider, få chansen att vara med i Sveriges ledande miljöanpassningsföretag nu när hela den svenska vattenkraften skall miljöanpassas.