• Har din anläggning blivit antagen till den nationella planen för vattenkraft och du funderar på vad som är nästa steg?

  • Har du frågor om hur själva processen går till?

  • Behöver du hjälp med att fram handlingar inför domstolsprövningen?


Om någon av dessa frågor känns bekanta så har du kommit rätt! Vi på Fiskevårdsteknik jobbar dagligen med dessa frågor och kan erbjuda stöttning åt er.

Vår roll

Det vi erbjuder är att vara ett effektivt stöd för dig som verksamhetsutövare i den kommande omprövningsprocessen. Vi motsätter oss onödiga utredningar och vill fokusera på det som prövningen ska handla om: rimliga miljöåtgärder.

På Fiskevårdsteknik har vi över 25 års erfarenhet av tillståndsprocesser och miljöanpassning. Vi har stor erfarenhet av domstolsprövningar och kan hjälpa till med att ta fram nödvändiga underlag samt agera biträde i domstolen. Genom samarbetspartners kan vi även erbjuda stöd gällande miljöjuridik.

Våra tjänster


Förstudie


Domstolshandlingar

Projektering

Entreprenad & projektledning

Uppstartsbidrag

Efter att du blivit antagen till Nationella Planen (NaP) behöver du som verksamhetsutövare anmäla din anläggning till Vattenkraftens Miljöfond. Som tidigast kan du anmäla dig 36 månader innan den prövotid som du blivit tilldelad i NaPen.

Din anmälan kommer sedan granskas av en projektledare på Fonden och om er anläggning uppfyller kraven för finansiering skapas ett projekt hos Fonden. Direkt efter att ert projekt blivit antaget har ni möjlighet att använda uppstartsbidraget. Uppstartsbidraget kan användas till att täcka initiala kostnader för att kartlägga de grundläggande förutsättningarna för din anläggning, och för att få en bedömning kring vad som behöver förberedas inför domstolsprövningen. Maxbelopp för Uppstartsbidrag är 10 000kr, av vilket Fonden ersätter faktiska kostnader till 85%. Läs villkor för uppstartsbidraget här.

Om ni är intresserade utav våran hjälp i er omprövningsprocess tveka inte att höra av er till info@fvt.se.

Om nationella planen