Vi växer så det knakar! 

Fiskevårdsteknik och TiVA är glada över att presentera ytterligare en ny medarbetare: Välkommen Alice Mikkelsen! Alice ska jobba i Kalmar som TiVAs nya fiskräknartekniker/konstruktör. Nedan följer en kort introduktion av Alice: 

Jag är uppväxt i Kalmartrakterna men har de senaste åren bott i Göteborg, Värmland och nu senast Stockholm. Kom nyss tillbaka till Småland för att vara närmare familjen och lämnade min tidigare tjänst som elektromontör. Jag har ett par års studier inom produktutveckling och konstruktion bakom mig; på Chalmers, Brobygrafiska och Teknikhögskolan i Liljeholmen och har sysslat en del med 3D-printing på fritiden. Jag har ett stort intresse för miljö, klimat och hållbarhet och skrev i höstas klart mitt examensarbete om metodik för hållbar produktutveckling och cirkulär ekonomi.

När jag såg annonsen för jobbet fiskräknaranalys kändes det först långt ifrån mitt område, men eftersom det var ett plus att kunna vara en allt-i-allo i tjänsten så sökte jag. Lyckoträff! Hos TiVA får jag förutom att analysera data från firrarna assistera i konstruktionsarbetet, följa produktutvecklingen och löda och skruva ihop produkter. I och med mitt miljöintresse så känns det dessutom guld att få lära mig mer om Sveriges fiskliv och naturvård!