Vi är glada över att välkomna John Häggerud och Theo Friström som nya medarbetare hos Fiskvårdsteknik. John är anställd som mjukvaruutvecklare och Theo kommer jobba med installation av fiskräknare och tolkning av data från dessa. Nedan följer en kort presentation från John och Theo:

John

Jag är utbildad dataingenjör med inriktning mjukvaruutveckling. Större delen av mitt yrkesliv har jag jobbat på Linnéuniversitet i Kalmar, där jag främst undervisade i kurser inom webbprogrammering och drift av mjukvarusystem.  Efter det har jag även jobbat som utvecklare på ett molntjänstföretag och även drivit ett eget företag tills jag nu började arbeta som mjukvaruutvecklare på Fiskevårdsteknik/Tiva.

Jag är uppvuxen några mil söder om Kalmar och närheten till havet och åar gav mig ett fiskeintresse som jag försöker hålla fast i, även om det inte alltid blir så ofta som jag tänkt. Jag hoppas dock att kunna kombinera detta intresse med min programmeringserfarenhet för att bidra med att utveckla mjukvaran i företagets produkter.

 

Theo

Jag kommer ursprungligen från Kristianstad i Skåne men bor numera uppe i Kalmar där jag läser till biolog på biologiprogrammet vid Linnéuniversitetet. Då biologi, natur och fiske är mina hjärtefrågor ska det bli extremt kul att att få arbeta med nästa generations fiskräknare tillsammans med personer som delar samma passion för naturen som en själv.